Utomhuspedagogik är vår profilering.

» augusti 2016 (1)
» november 2015 (1)
» oktober 2015 (2)
» augusti 2015 (1)
» augusti 2014 (1)
» augusti 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» december 2011 (1)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2009 (1)
» juni 2009 (1)

visar: arkiv för augusti 2009

måndag 17 augusti

Årets tema ht-09 samt vt-10

I år har vi tänkt arbeta med "JAG". Där tänker vi utgå från fem olika kategorier:

Familjen: Vilka ingår i den? Vad gör de? Vart bor de?

Huset: Vart bor jag? Hur ser mitt hus ut?

Känslor: När blir jag glad, ledsen, arg, blyg m.m.

Kroppen:Hur ser jag ut i spegeln? Hur ser jag ut innuti?

Tankar: Vad tänker jag på? Vad brukar jag fundera över?

Barnen blir krönta i skogen av vår vän, den goda fen Tindra. Hon trollar fram ledtrådar till varje barn. Vi arbetar sedan tillsammans med det barnet genom att besöka deras hem och knäppa kort. När det är gjort får de bygga upp sitt hus med naturmaterial, till hjälp har vi dragit ut en bild på huset som de kan titta på. Barnen får även göra självporträtt. Här sitter barnen framör spegeln när de målar. Alla barn som blir krönta får en pärm av tindra. I pärmen finns det lite frågor som barnen får ta med sig hem för att fylla i. Vi kallar det för "läxa", vilket barnen älskar! Under vår terminen kommer vi att gemensamt i grupp arbeta med tankar, känslor samt hur vi ser ut innuti och utan på vår kropp.

Permalänk

stäng